Hoofdstuk 12: Afbeeldingen sorteren

In het vervolgkeuzemenu Sorteren kunt u de beste volgorde kiezen om afbeeldingen in de bibliotheekweergave te bekijken.  

In de rechterbovenhoek van de bibliotheekweergave kunt u eenvoudig schakelen tussen verschillende sorteeropties, afhankelijk van uw behoeften. Misschien wilt u uw meest recente foto’s vinden – Sorteren op opnametijd en aflopend …  of uw oudste afbeeldingen sorteren op opnametijd en oplopend .  

Tijd vastleggen

Dit gebruikt datum- en tijdmetagegevens wanneer een foto werd gemaakt om uw afbeeldingen te sorteren. Hiermee kunt u gemakkelijk uw meest recente foto’s vinden in een map of album of de oudste. 

Fotografie Ploeg Benelux B.V. 15572754435cd223335270a5.45452662

Bewerk tijd

Hiermee kunt u uw foto’s sorteren op de laatst bewerkte foto’s in Luminar. Dit is geweldig wanneer u uw bibliotheek na een pauze opnieuw opent en snel de afbeelding wilt vinden waaraan u het laatst hebt gewerkt. 

Beoordeling

Als u uw afbeeldingen hebt beoordeeld op een schaal van één tot vijf sterren, kunt u ze eenvoudig sorteren van hoogst gewaardeerd naar laagst gewaardeerd en vice versa. Om uw afbeeldingen met de hoogste beoordeling te bekijken, schakelt u de sorteervolgorde naar Aflopend.  

plukken

Groepeert en sorteert uw afbeeldingen op basis van hoe u ze heeft gemarkeerd. Als u sorteert op oplopend, ziet u Ongemarkeerde afbeeldingen, Geweigerde afbeeldingen en Favoriete afbeeldingen in die volgorde. Overschakelen naar fatsoenlijke omgekeerde volgorde van de volgorde. Eerst Geweigerde afbeeldingen, dan Favorieten en uiteindelijk ongemarkeerd. alle favorieten, geweigerd en niet gemarkeerd

Kleurlabel

Hiermee kunt u uw foto’s sorteren op het kleurlabel dat u op een afbeelding hebt toegepast. Indien ingesteld op Oplopend, is de sorteervolgorde – geen, rood, geel, groen, blauw en paars. Aflopend keert die volgorde om.

Bestandsnaam

Sorteert uw afbeeldingen op bestandsnaam. Bestanden die met een nummer beginnen, verschijnen eerst, gevolgd door letters van A tot Z. Wanneer ingesteld op Aflopend of, worden afbeeldingen gesorteerd op Z tot A en numeriek van het hoogste naar het laagste nummer.    

Bestandstype

Groepeert en sorteert afbeeldingen alfabetisch op bestandstypes, zoals Jpegs, TIFF’s en Raw-bestanden. Deze groepen worden alfabetisch gesorteerd op bestandsidentificatie. Sony Raw-afbeeldingen verschijnen bijvoorbeeld eerst zoals ze zijn ARW-bestanden, Canon Raw-bestanden 2e zoals ze zijn CR2- bestanden dan JPG , Nikon NEF- bestanden en vervolgens TIFF’s . 

Bestandsgrootte

U kunt uw foto’s sorteren op bestandsgrootte. Dit is handig als u meerdere versies van dezelfde foto’s hebt, misschien een miniatuur van lage kwaliteit en de originele Jpeg. Door op grootte te sorteren, kunt u ze gemakkelijk groeperen en in het geval van miniaturen met lage resolutie ze uit uw bibliotheek verwijderen. 

oplopend

Sorteert van kleinste tot grootste, A tot Z, laagste aantal tot hoogste, oudste tot nieuwste, enzovoort.

Aflopend

De sorteervolgorde omkeren, van groot naar klein, van Z naar A, en van nieuwste naar oudste, enz.