Hoofdstuk 10: Afbeeldingen beoordelen

Na verloop van tijd zal uw fotobibliotheek groeien. Een van de belangrijkste voordelen van een Luminar-bibliotheek is het vinden van alleen de afbeeldingen waarmee u wilt werken, bekijken of delen. Op deze manier moet u uw afbeeldingen beoordelen, zodat u uw favorieten in de toekomst gemakkelijk kunt vinden.

Inzicht in beoordelingselementen

Er zijn drie soorten beoordelingen die u op een afbeelding kunt toepassen. Met Luminar kunt u uw foto’s snel beoordelen met een 5-sterren systeem. U kunt uw afbeeldingen ook markeren als favorieten of afwijzen. Bovendien kunnen kleurlabels worden toegepast.

vlaggen

Vlaggen zijn de snelste manier om afbeeldingen te beoordelen en te sorteren. Er zijn drie soorten vlaggendie u op een afbeelding kunt toepassen.

  • Gemarkeerd. Gemarkeerde afbeeldingen worden beschouwd als uw favorieten . Dit zijn afbeeldingen waaraan je misschien later wilt werken of een sterbeoordeling.
  • Verworpen. Dit zijn afbeeldingen waarvan je weet dat je weet dat je ze niet wilt gebruiken. Dit kan zijn gebaseerd op focusproblemen, gesloten ogen of andere problemen die niet kunnen worden opgelost tijdens het bewerken.
  • Gemerkt. Afbeeldingen die niet gemarkeerd of geweigerd zijn, blijven ongemarkeerd. U kunt alles behalve niet-gemarkeerde afbeeldingen filteren om te bepalen of u ze wilt markeren of weigeren. Voor afbeeldingen die zijn gemarkeerd of geweigerd, kan de beoordeling worden verwijderd met de opdracht Niet gemarkeerd.

ratings

Afbeeldingen kunnen worden beoordeeld op een numerieke schaal van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren de beste zijn. Na beoordeling kunt u uw foto’s filteren op basis van hun sterbeoordeling, bijvoorbeeld met afbeeldingen met 3 of meer sterren .

Kleurlabels

Kleurlabels kunnen op een afbeelding worden toegepast. De kleuren zijn vastgesteld op rood, geel, groen, blauw en paars. Mensen gebruiken kleuretikettering om verschillende redenen. Enkele voorbeelden zijn: moet worden bewerkt, voltooid, reisafbeeldingen, familiefoto’s, enzovoort. U kunt filteren op het kleurlabel en alleen afbeeldingen weergeven die zijn gelabeld met één kleur.