Na verloop van tijd zal je fotobibliotheek groeien. Een van de belangrijkste voordelen van een Luminar-bibliotheek is het vinden van alleen de afbeeldingen die je wilt bewerken, bekijken of delen. Op deze manier moet je je afbeeldingen beoordelen, zodat je je favorieten in de toekomst gemakkelijk kunt vinden.

Fotografie Ploeg Benelux B.V. 15572744705cd21f668c1ce1.45329054

Inzicht in beoordelingselementen

Er zijn drie soorten beoordelingen die je op een afbeelding kunt toepassen. Met Luminar kun je je foto’s snel beoordelen met een 5-sterrensysteem. Je kunt je afbeeldingen ook markerenΒ als favorieten of afwijzen. Bovendien kunnen kleurlabels worden toegepast.

Vlaggen

Vlaggen zijn de snelste manier om afbeeldingen te beoordelen en te sorteren.Β Er zijn drie soortenΒ vlaggen die je op een afbeelding kunt toepassen.

Fotografie Ploeg Benelux B.V. 15572744955cd21f7f052991.43861196

  • Gemarkeerd – Gemarkeerde afbeeldingen worden beschouwd als je favorieten. Dit zijn afbeeldingen waaraan je misschien later wilt werken of die een sterbeoordeling wilt geven.
  • Verworpen – Dit zijn afbeeldingen waarvan je weet dat je ze niet wilt gebruiken. Dit kan zijn gebaseerd op focusproblemen, gesloten ogen of andere problemen die niet kunnen worden opgelost tijdens het bewerken.
  • Ongemarkeerd – Afbeeldingen die niet gemarkeerd of die geweigerd zijn, blijven ongemarkeerd. Je kunt alles behalve niet-gemarkeerde afbeeldingen filteren om te bepalen of je ze wilt markeren of weigeren. Voor afbeeldingen die zijn gemarkeerd of geweigerd, kan de beoordeling worden verwijderd met de opdracht Ongemarkeerd.

Beoordelingen

Afbeeldingen kunnen worden beoordeeld op een numerieke schaal van 0 tot 5 sterren, waarbij 5 sterren het beste is. Na beoordeling kun je je foto’s filteren op basis van hun sterbeoordeling, bijvoorbeeld met afbeeldingen met 3 of meer sterren.

Fotografie Ploeg Benelux B.V. 15572745145cd21f929531c3.37266551

Kleurlabels

Kleurlabels kunnen op een afbeelding worden toegepast. De kleuren zijn vastgesteld op rood, geel, groen, blauw en paars. Mensen gebruiken kleuretikettering om verschillende redenen. Enkele voorbeelden zijn: moet worden bewerkt, voltooid, reisafbeeldingen, familiefoto’s, enzovoort. Je kunt filteren op het kleurlabel en alleen afbeeldingen weergeven die zijn gelabeld met één kleur.