Hoofdstuk 10: Afbeeldingen beoordelen in de bibliotheekweergave

De eenvoudigste plaats om afbeeldingen te beoordelen is de bibliotheekweergave. Dit komt omdat u afbeeldingen met elkaar kunt vergelijken. In de bibliotheekweergave zijn er veel verschillende opties om uw afbeeldingen te beoordelen met behulp van uw muis of met sneltoetsen.

In de Galerijweergave kunt u een foto direct op de miniatuur van de afbeelding markeren en beoordelen. Wanneer u met uw muis over een niet-gemarkeerde miniatuur beweegt, verschijnen langs de onderrand een kleine omtrek van een hart en vijf sterren.  

Beginnen:

  1. Klik op een snelkoppeling in het deelvenster Bibliotheek of kies een map, submap of album voor de afbeeldingen waarmee u wilt werken.
  2. Druk op de G-toets om ervoor te zorgen dat u zich in Gridview bevindt.
  3. Pas de miniatuurgrootte aan met de zoomregelaars, zodat u eenvoudig afbeeldingsdetails kunt zien.

Nu kunt u beoordelingen rechtstreeks op de afbeelding toepassen.

  • Sterrenclassificatie. U kunt een sterbeoordeling toepassen door op de holle sterren langs de linkeronderrand van de miniatuur te klikken. U kunt ook de volgende sneltoetsen gebruiken.
  • Markeer een afbeelding. Klik op het holle hart in de rechteronderrand van elke miniatuur. Het hart kan met elke klik worden in- of uitgeschakeld om gemarkeerd of Niet gemarkeerd te markeren.  
  • Bekijk kleurlabel. U kunt ook kleurlabels bekijken op de miniatuur van de afbeelding. Als u kleuren wilt wijzigen, moet u Afbeelding> Kleurlabel instellen kiezen. 

TIP: Gebruik je muis om afbeeldingen te beoordelen. Als u met de rechtermuisknop op een afbeelding klikt, verschijnt er een vervolgkeuzemenu. Boven aan het menu staan ​​Vlag instellen, Beoordeling instellen en Kleurlabel instellen. Nadat het type beoordeling is geselecteerd, is een tweede set opties beschikbaar die specifiek zijn voor dat type beoordeling, waarmee u een afbeelding kunt markeren of afwijzen, deze kunt beoordelen van 1 tot 5 sterren of een kleurlabel kunt toepassen.