De Canon 2000D

De beste camera voor beginners

Als beginnende fotograaf wil je een camera die gebruiksvriendelijk is, maar ook kwaliteitsvolle foto’s kan maken. De Canon 2000D is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een budget camera die toch professionele resultaten kan leveren. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen, de functies, het gebruiksgemak en de kwaliteit van foto’s.

canon 2000D

Voor- en nadelen van de Canon 2000D

Zoals met elke camera zijn er voor- en nadelen aan het gebruik van de Canon 2000D. We zetten de grootste punten voor je op een rij:

Begin je fotografie-avontuur!

Verbeter je fotografievaardigheden met onze stap-voor-stap beginnerscursus.

Voordelen

De Canon 2000D is een uitstekende camera voor beginners omdat hij een aantal functies heeft die nuttig kunnen zijn voor nieuwe gebruikers. Hier zijn enkele voordelen:

 • Gemakkelijk te gebruiken: de camera heeft een intuïtieve gebruikersinterface en een beperkt aantal knoppen, waardoor hij gemakkelijk te bedienen is.
 • Goede beeldkwaliteit: met de 24,1 megapixel APS-C-sensor van de camera kunnen scherpe en gedetailleerde foto’s worden gemaakt.
 • Compatibiliteit met Canon-lenzen: de camera is compatibel met een breed scala aan Canon-lenzen, zodat je later gemakkelijk van lens kunt veranderen als je dat wilt.
 • Wi-Fi-connectiviteit: de Canon 2000D heeft Wi-Fi-connectiviteit, waardoor je foto’s kunt delen of overzetten naar je telefoon of computer.
canon 2000d

Nadelen

Net als elke camera heeft de Canon 2000D ook enkele nadelen. Hier zijn enkele punten waar je rekening mee moet houden:

 • Geen 4K-video: hoewel de camera wel Full HD-video’s kan opnemen, heeft hij geen 4K-mogelijkheid.
 • Geen touchscreen: de camera heeft geen touchscreen-functionaliteit, wat sommige gebruikers misschien jammer vinden.
 • Plastic body: de body van de camera is gemaakt van plastic en voelt minder robuust aan dan sommige andere camera’s op de markt.

Functies van de Canon 2000D

De Canon 2000D heeft een aantal handige functies die ideaal zijn voor beginnende fotografen. Hier zijn enkele functies:

 • Automatische modus: de automatische modus van de camera maakt het gemakkelijk om mooie foto’s te maken zonder dat je veel kennis nodig hebt over camera-instellingen.
 • Scènemodi: de camera heeft verschillende scènemodi, waaronder portret, landschap, sport en nachtmodus. Deze modi zijn handig als je net begint met fotograferen en nog niet veel weet over belichting en andere instellingen.
 • Live View: met de Live View-functie van de camera kun je je compositie bekijken op het LCD-scherm voordat je de foto maakt.
 • Creatieve filters: de Canon 2000D heeft een aantal creatieve filters, zoals monochrome en sepia, waarmee je je foto’s een uniek tintje kunt geven.
canon 2000D voorbeeldfoto
55mm – f5.6 – 1/100s – ISO 100

Het gebruiksgemak

De Canon 2000D is ontworpen om gemakkelijk te zijn voor beginners. Hier zijn enkele kenmerken die het gebruiksgemak van de camera vergroten:

 • Intuïtieve interface: de interface van de Canon 2000D is eenvoudig en duidelijk, waardoor het gemakkelijk is om de camera te bedienen.
 • Groot LCD-scherm: het 3-inch LCD-scherm van de camera is groot en helder, waardoor het gemakkelijk is om je foto’s te bekijken en te beoordelen.
 • Ingebouwde gidsmodus: de ingebouwde gidsmodus van de camera helpt je stap voor stap door verschillende instellingen en functies van de camera, waardoor het gemakkelijk is om te leren hoe je de camera moet gebruiken.
canon 2000D voorbeeldfoto
51mm – f7.1 – 1/800s – ISO 100

Lenzen die perfect zijn voor de Canon 2000D voor beginners

Als beginner is het kiezen van de juiste lens net zo belangrijk als het kiezen van de juiste camera. Hier zijn enkele lenzen die goed werken met de Canon 2000D en ideaal zijn voor beginners:

Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM

Dit is een standaard zoomlens die wordt geleverd met de Canon 2000D-kit. Het is een veelzijdige lens die geschikt is voor verschillende soorten fotografie, van portretten tot landschappen. Het heeft beeldstabilisatie en een stille autofocus.

canon 2000D voorbeeldfoto
18mm – f11 – 1/8s – ISO 100

Canon EF 50mm f/1.8 STM

Dit is een van de meest populaire lenzen voor beginners. Het is licht, betaalbaar en levert geweldige resultaten. De f/1.8 diafragma maakt het gemakkelijk om mooie bokeh te creëren en maakt het ook mogelijk om bij weinig licht te fotograferen.

canon 2000D voorbeeldfoto
50mm – f1.8 – 1/400s – ISO 100

Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

Dit is een groothoeklens die perfect is voor landschapsfotografie of interieurfotografie. Het heeft ook beeldstabilisatie en een stille autofocus, waardoor het gemakkelijk is om scherpe foto’s te maken.

Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III

Dit is een betaalbare telelens die geweldig is voor het vastleggen van actiesporten, wilde dieren en andere onderwerpen op afstand. Het heeft geen beeldstabilisatie, dus het kan wat oefening vereisen om scherpe foto’s te maken.

Canon 2000D voorbeeldfoto
205mm – f6.3 – 1/400s – ISO 400

We raden beginners aan om te beginnen met een standaardzoomlens zoals de Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM en vervolgens uit te breiden naar andere lenzen op basis van hun specifieke fotografische behoeften. Onthoud dat het kiezen van de juiste lens net zo belangrijk is als het kiezen van de juiste camera!

Kwaliteit van de foto’s

Een van de belangrijkste aspecten van een camera is natuurlijk de kwaliteit van de foto’s die hij kan maken. De Canon 2000D levert uitstekende resultaten voor zijn prijsklasse en is een geweldige keuze voor beginners die hoogwaardige foto’s willen maken. Hier zijn enkele voorbeelden van foto’s die zijn gemaakt met de Canon 2000D:

Zoals je kunt zien, zijn de foto’s die zijn gemaakt scherp, gedetailleerd en hebben ze een goede kleurweergave. De camera is ook in staat om mooie bokeh te creëren (onscherpe achtergrond), wat geweldig is voor bijvoorbeeld portretten.

Tips voor gebruikers van de Canon 2000D

Hier zijn enkele tips voor beginnende fotografen en gebruikers van de Canon 2000D:

 1. Leer de basisprincipes van fotografie, zoals belichting, diafragma, sluitertijd en ISO-waarde. Dit zal je helpen om de verschillende instellingen van de camera beter te begrijpen.
 2. Maak gebruik van de automatische instellingen, zoals de “Auto” en “Scene Intelligent Auto” modus, om vertrouwd te raken met de camera. Dit zal je helpen om snel foto’s te maken zonder te hoeven nadenken over de instellingen.
 3. Oefen het gebruik van de verschillende handmatige instellingen van de camera, zoals diafragma- en sluitertijdvoorkeuze, om meer controle te krijgen over je foto’s en je creativiteit te vergroten.
 4. Maak gebruik van de ingebouwde flitser in situaties met weinig licht, maar probeer ook te experimenteren met natuurlijk licht en de witbalansinstellingen van de camera.
 5. Gebruik een statief om de stabiliteit van je foto’s te verbeteren en probeer verschillende composities uit door te spelen met de compositieregels, zoals de regel van derden en de gulden snede.
 6. Investeer in een goed objectief om de mogelijkheden van je camera te vergroten en te verbeteren.
 7. Vergeet niet om plezier te hebben en te experimenteren met je camera. Fotografie is een creatieve en leuke hobby waarbij je voortdurend nieuwe dingen kunt ontdekken en leren.
canon 2000D voorbeeldfoto
80mm – f5 – 1/160s – ISO 100

Conclusie

De Canon 2000D is een geweldige camera voor beginners die op zoek zijn naar een betaalbare, maar toch kwalitatief hoogwaardige camera. De camera heeft veel handige functies die het gemakkelijk maken om mooie foto’s te maken, zelfs als je nog niet veel ervaring hebt met fotografie. De kwaliteit van de foto’s is uitstekend en de compatibiliteit met Canon-lenzen maakt het gemakkelijk om je uitrusting uit te breiden als je dat wilt.

Stap in de wereld van fotografie met de Canon 2000D!

Maak indrukwekkende foto’s vanaf het begin met de betrouwbare en betaalbare Canon 2000D camera.

Als je meer wilt leren over fotografie, raden we je aan om onze online fotografie cursus te volgen op onze website. Hier leer je alles over camera’s, lenzen en andere fotografie-apparatuur.

canon 2000D voorbeeldfoto
24mm – f11 – 1/50s – ISO 100

5 Veelgestelde Vragen over de Canon 2000D

Wat is de prijs van de Canon 2000D?

 • De Canon 2000D is een van de meest betaalbare camera’s voor beginners en kost ongeveer € 350.

Kan de Canon 2000D 4K-video opnemen?

 • Nee, de Canon 2000D heeft geen 4K-video-opnamemogelijkheid, maar kan wel Full HD-video opnemen.

Is de Canon 2000D compatibel met Canon-lenzen?

 • Ja, de Canon 2000D is compatibel met een breed scala aan Canon-lenzen.

Heeft de Canon 2000D Wi-Fi-connectiviteit?

 • Ja, de Canon 2000D heeft Wi-Fi-connectiviteit waarmee je foto’s kunt delen of overzetten naar je telefoon of computer.

Is de Canon 2000D een goede camera voor beginners?

 • Ja, de Canon 2000D is een uitstekende camera voor beginners
Was dit artikel nuttig?
×

Hoi!

Klik hieronder om te Whatsappen of verstuur een e-mail naar info@fotografieploeg.nl.

×