Camerastatieven

Zie jij door de statieven het bos niet meer? Ik heb een aantal camerastatieven voor je geselecteerd die voldoen aan mijn wensen:
– Goede prijs-kwaliteitverhouding
– Stabiel genoeg
– Gebruiksgemak

Er zijn veel camerastatieven op de markt. De diversiteit is enorm. De prijzen zijn ook heel divers. Maar vaak is goedkoop duurkoop. Na verloop van tijd kom je er toch achter dat het statief niet stabiel genoeg is. Daardoor zijn de foto’s vaak onscherp. Dit wordt bewegingsonscherpte genoemd.

Ik heb drie verschillende soorten statieven voor je uitgezocht, in drie verschillende prijsklassen. Uiteraard zijn er nog meer statieven, merken en types op de markt verkrijgbaar. Die net zo goed zijn of nog beter (maar ook weer duurder).

Overzicht van de verschillende camera statieven

Statief 1 – Nest Statief NT-235K

Dit statief is een stevig statief, gemaakt van degelijk materiaal en heeft een hoge afwerking. Het Flip-lock systeem zorgt voor een snelle hoogte- en hoekverstelling van de poten.

Daarnaast bevat de balhoofd een geïntegreerde waterpas, waardoor je de camera altijd recht op het statief kan zetten. Ook al staat het statief niet helemaal waterpas.

Deze set wordt geleverd inclusief een balhoofd met een draagkracht van maximaal 5 kg. Daardoor is het statief iets minder geschikt om te werken met een lange (tele)lens.

Minimale hoogte: 23 cm
Maximale hoogte: 137 cm
Gewicht: 1,14 kg
Inclusief draagtas

Statief 2 – Nest Statief NT-264K – statief voor zwaardere camera’s en lenzen

Dit mooie, degelijke statief met het Flip-lock systeem zorgt voor een snelle hoogte- en hoekverstelling van de poten. Daarnaast is dit statief voorzien van een stijlvolle blauwe coating en een ophanghaak met springveer om verschillende items op te hangen. Hiermee kan je het statief extra verzwaren, wat het statief nog stabieler maakt.

Deze set wordt geleverd inclusief een balhoofd met geïntegreerde waterpas, die een draagkracht heeft van maximaal 8 kg. Dat is ideaal voor het gebruik van een camera met een lange (tele)lens.

Minimale hoogte: 43 cm
Maximale hoogte: 160 cm
Gewicht: 1,45 kg
Inclusief draagtas

Statief 3 – Nest Professioneel Statief NT-6265AK – voor macrofotografie

Dit is eigenlijk een 3-in-1 statief: driepoot, monopod en macrostatief. Het Quick-locking systeem zorgt voor een snelle hoogte- en hoekverstelling van de poten. Daarnaast is de Nest NT-6265AK voorzien van een stijlvolle blauwe coating en een ophanghaak met springveer om de cameratas of andere items aan op te hangen.

Deze set wordt geleverd met een professioneel balhoofd met geïntegreerde waterpas dat een draagkracht heeft van maximaal 10 kg

MACROFOTOGRAFIE: Doordat de camera tussen de poten van de Nest NT-6294CK bevestigd kan worden, is dit statief uitermate geschikt voor macrofotografie.

Minimale hoogte: 25,5 cm
Maximale hoogte: 150 cm
Gewicht: 1,52 kg
Inclusief draagtas én draagriem

– Levertijd voor alle camerastatieven: 2 werkdagen – Géén verzendkosten –

Al onze statieven nog eens rustig bekijken? Bekijk het overzicht van de statieven in onze webshop.

Was dit artikel nuttig?
×

Hoi!

Klik hieronder om te Whatsappen of verstuur een e-mail naar info@fotografieploeg.nl.

×