Google Foto’s – foto’s in de cloud

Google Foto’s – foto’s in de cloud

Makkelijk foto’s opslaan, delen en back-uppen? Zoek dan niet verder meer, Google Foto’s is echt ideaal. Ik gebruik het zelf ook, zowel privé als zakelijk.

Google biedt jou de mogelijkheid om gratis je foto’s op te slaan. Je moet dan Google zelf laten bepalen met welke kwaliteit zij dit doet. Na een aantal testen kan ik je zeggen dat de kwaliteit erg goed is, ook van grotere foto’s (<15 MB). Maar mocht je toch de kwaliteit zelf willen bepalen, dan kan je daar ook voor kiezen. De eerst 15 GB is gratis, daarna ga je betalen.

Zowel desktop als app

Google Foto’s is zowel op de desktop als als app verkrijgbaar. Het voordeel van de app is ook nog dat je ervoor kan kiezen dat alle foto’s, die op je smartphone staan, automatisch worden worden opgeslagen in de Google Foto’s-app. Wil je dit niet? Dan kan je uiteraard deze functie uitzetten.

Wanneer alle foto’s op smartphone zijn gesynchroniseerd, geeft Google Foto’s dit aan. Je kan er dan voor kiezen om al je foto’s op je smartphone te verwijderen. Zo blijft de capaciteit op je smartphone ook beschikbaar.

Gemakkelijk zoeken

Je kan in Google Foto’s super makkelijk zoeken. Je kan bijvoorbeeld zoeken op datum, plaats waar de foto genomen is, et cetera. Wanneer je foto’s hebt gemaakt zonder gps, is dit ook geen probleem, want Google haalt (op basis van herkenning) foto’s naar boven van de plaats die jij zoekt. Uiteraard moeten er wel voldoende foto’s beschikbaar zijn voor deze zoekfunctie.

Zoeken op onderwerp/voorwerp

Ja, je leest het goed! Binnen Google Foto’s kan je ook zoeken op onderwerp of voorwerp. Stel, je zoekt foto’s met water, type dan in de zoekbalk water en er verschijnen allemaal foto’s met water. Dit alles heeft te maken met de intelligente herkenning van Google.

Foto’s delen met elkaar

Wanneer je gezamenlijk op vakantie bent geweest, kan je ook een album aanmaken binnen je eigen Google Foto’s-omgeving. Deze map kan je dan delen met bijvoorbeeld je vrienden of familie. De link is uniek, dus ze kunnen dan alleen in die specifieke map. De rest van jouw foto’s zien ze niet. Je kan ervoor kiezen om het album zo te delen dat ook zij hun foto’s in het album kunnen plaatsen. Het voordeel is dat jullie een album hebben met alle foto’s. Superhandig!

Video over het werken met Google Foto‘s:

In deze video laat ik je zien hoe je foto’s kan uploaden, een album kunt aanmaken en kunt delen met je vrienden, familie, et cetera. Veel kijk plezier!

Was dit artikel nuttig?
×