Foto’s in de cloud

Foto’s in de cloud

Foto’s in de cloud opslaan is tegenwoordig erg makkelijk. Zeker met de nieuwste camera’s, want deze hebben vaak een wifi-functie waarmee je de foto’s gemakkelijk kan delen. In de cloud opslaan van foto’s is de toekomst. De tijd dat je alleen maar harde schijven vol met foto’s had is zo’n beetje verleden tijd.

Wat is eigenlijk de beste clouddienst/-service? Deze vraag probeer ik in de dit artikel te beantwoorden. Ik kan je wel gelijk zeggen dat alle oplossingen wel wat hebben.

Google Photo

In het verleden kenden we nog Picasa, het fotobewerkingsprogramma van Google. Picasa is al een tijd niet meer verkrijgbaar. Dit is volledig overgegaan naar Google Photo. Eigenlijk zijn er twee oplossingen voor in de plaats gekomen: Google Photo en Snapseed.

Google Photo is daadwerkelijk een cloud waar je al je foto’s kunt opslaan. Je kan gebruikmaken van allemaal mappen, maar het meest handige is de zoekfunctie binnen Google Photo. Je kan zoeken op naam, plaats of zelfs op onderwerp. Als je bijvoorbeeld zoekt op water, dan krijg je allemaal foto’s met water te zien.

Google Photo is gratis wanneer je Google zelf laat bepalen met welke kwaliteit alle foto’s worden opslagen. Wil je maximale controle over de kwaliteit, dan is de eerste 15 GB gratis. Google Photo is ook beschikbaar als app voor Android en Apple. Wil je meer weten over het werken met Google Photo, bekijk dan deze video.

Canon Irista

Voor de Canon-gebruikers was er Irista. Canon is hiermee gestopt begin 2020. Het is nooit echt een succes geworden.

Nikon Image Space

Voor de Nikon-gebruikers is de eerste 20 GB bij Nikon Image Space gratis. Ook hier kan je de foto’s makkelijk uploaden en delen met je familie of vrienden. Helaas is er geen informatie te vinden over de tarieven na de 20 GB aan foto’s. Nikon Image Space is ook beschikbaar als app voor Android en Apple.

Sony Playmemories Online

Ook voor de Sony-bezitters is er een cloudservice. Je kan er zelfs onbeperkt alle foto’s opslaan. Ook voor Playmemories is er een app beschikbaar voor Android en Apple.

Was dit artikel nuttig?
×