50mm f/1.8 lens

50mm f/1.8 lens

De 50mm f/1.8 lens is echt een aanrader. Deze relatief goedkope lens (of objectief) heeft een grote lensopening, ofwel een groot diafragma. We noemen het ook wel een lichtsterke lens. In deze korte video leg ik je uit waarom ook jij deze lens moet hebben, waarom deze in je fototas moet zitten!

Plastic Fantastic

Deze 50mm lens heeft als bijnaam de “Plastic Fantastic”. Dit komt door zijn bouw. Hij is volledig van plastic aan de buitenkant. Uiteraard zit er binnen in wel nog glas. Door gebruik te maken van deze materialen is dit objectief (lens) relatief goed. De prijzen variëren per merk tussen de 125 en 250 euro.

Groot diafragma

Dit objectief heeft een groot diafragma, namelijk van f/1.8. Hierdoor krijg je veel licht binnen, waarmee je nog gemakkelijk uit de hand binnen kunt fotograferen, want de sluitertijd kan relatief kort blijven. Ook kan de ISO laag blijven.

Scherptediepte

Een groot voordeel van een groot diafragma is dat je al snel een wazige achtergrond kan krijgen. We noemen dit weinig (of een kleine) scherptediepte.

Superscherp

Qua scherpte heb je ook niets te klagen. Je zal versteld staan van de kwaliteit! Dit alles heeft te maken met de vaste lens van 50mm. Doordat het objectief maar vanuit één bepaalde beeldhoek foto’s kan maken, bieden ze superieure kwaliteit. Het objectief stelt snel scherp. Hij wordt dan ook door veel (hobby)fotografen gebruikt voor portretten.

Daag jezelf uit met de 50mm-lens

Een 50mm-objectief is een primelens, een objectief met een vast brandpuntsafstand. Wanneer je wilt in- of uitzoomen zal je zelf moeten bewegen, met je voeten. Het is daarom ook een ideale lens om jezelf uit te dagen. Je gaat echt anders kijken en anders/creatiever fotograferen.

50mm-lens – Canon – Nikon – Sony

Bekijk hier het assortiment 50mm-lenzen van de verschillende merken.

EXTRA TIP voor NIKON-camera’s

Nikon heeft twee verschillende objectieven in de 50mm-range:

Nikon 50mm f/1.8 AF-D
Dit objectief is geschikt voor de camera’s met een scherpstelmotor in de body. Deze heb je nodig voor autofocus.

Nikon 50mm f/1.8 AF-S
Geschikt voor de Nikon-camera’s zonder scherpstelmotor in de body. De volgende camera’s hebben geen scherpstelmotor in de body: D5600, D5500, D5300, D5200, D5100, D5000, D3400, D3500, D3300, D3200, D3100, D3000, D60, D40X en D40.

Was dit artikel nuttig?
×

Hoi!

Klik hieronder om te Whatsappen of verstuur een e-mail naar info@fotografieploeg.nl.

×