Best Nine 2020

Best Nine 2020 – mooiste foto’s

Het lijkt ons leuk als iedereen zijn mooiste foto’s van 2020 in een ‘bestnine’ collage zet en dat met alle cursisten gaat delen. Best Nine 2020.

Hoe is de ‘Best Nine’ trend ontstaan?

In 2015 werd Best Nine voor het eerst openbaar. Sindsdien zie je aan het eind van ieder jaar bij veel mensen op Instagram hun Best Nine. Het is gelijk een soort terugblik.

Wat is Best Nine?

Best Nine is een app en een Instagramtrend. De Best Nine-app helpt je om een collage te maken met negen Instagramfoto’s van een bepaald jaar waar je de meeste likes op hebt gekregen. Miljoenen Instagramgebruikers, influencers en beroemdheden delen hun Best Nine van het jaar met behulp van de Best Nine app.

Canva-indeling

Ons lijkt het leuk dat jullie je negen mooiste foto’s gaan verzamelen en deze in de onderstaande Canva-layout gaan verwerken. Canva is een onlineprogramma waarmee je gemakkelijk zelf aan de slag kunt met bijvoorbeeld je social media visuals, je logo, visitekaartjes, posters en ga zo maar verder. Je hebt geen grafische of technische kennis nodig. Je zet heel gemakkelijk jouw ontwerp in elkaar. Canva is een gratis tool, maar je kan dit ook upgraden naar de betaalde versie.

Met deze link opent Canva het sjabloon waar je de negen foto’s in kunt gaan verwerken. Officieel bestaat de Best Nine uit negen vierkante foto’s, maar het lijkt ons handiger om een liggende layout te gebruiken bij de foto’s, om te voorkomen dat er misschien teveel van de foto niet op komt te staan.

Upload je foto’s in Canva, zodat je ze in het sjabloon kan verwerken. Is het helemaal klaar, dan kun je daarna de collage downloaden via het pijltje naar beneden, rechts boven in het scherm.

Er komt ook nog een video hoe je dit kunt maken.

Hier laat ik je een voorbeeld zien hoe dat eruit komt te zien.

#bestnine2020 #fotografieploegbestofnine

Fotografie Ploeg Benelux B.V. Kopie van Zonder titel 1
#bestnine2020 #fotografieploegbestofnine

Als je het leuk vindt kan je ook per foto of per rij iets kort over de foto’s vertellen, bijvoorbeeld wat erop staat, waar de foto is genomen, de datum, enzovoorts, maar dat hoeft niet.

Instagram Best Nine

Wil je op Instagram je Best Nine-posts vinden, dan kun je gewoon de (mobiele) website gebruiken via deze link: https://bestnine.net/co.

Hier vul je je gebruikersnaam in, waarna de likes geteld worden. Dit kan zomaar een paar minuten duren, dus enig geduld is aan te raden. Je krijgt een foto te zien met je negen foto’s, welke je op kunt slaan op je telefoon. Vervolgens kun je deze delen met de rest van de wereld, eventueel met de hashtag #2020bestnine.

Veel plezier! #blijfklikken

Was dit artikel nuttig?
×

Hoi!

Klik hieronder om te Whatsappen of verstuur een e-mail naar info@fotografieploeg.nl.

×