De angst van iedere fotograaf. Je denkt dat je alles op je pc of laptop hebt gezet, maar dat blijkt dus achteraf niet. Geen nood! Het is nog te redden.
Allereerst: stop met fotograferen op deze SD Card. Wanneer je erachter komt moet je direct stoppen met fotograferen op deze SD Card. Want hoe meer je op de kaart weer wegschrijft hoe minder je terug kan halen. De foto’s zijn weliswaar niet meer zichtbaar, maar zolang deze nog niet overschreven zijn kan je ze nog terughalen.
Fotografie Ploeg Benelux B.V. Recuva herstel software verdwenen bestaden SD card
De oplossing: RECUVA (Windows) Recuva is een gratis programma. Dit zijn dezelfde makers van CCleaner, het programma wat je pc/laptop opruimt en daardoor weer sneller maakt. Je kan het programma hier downloaden.
Fotografie Ploeg Benelux B.V. RescuePRO bestanden herstellen Oplossing voor MAC gebruikers Voor de MAC is er geen (voor zover mij bekend) gratis programma. Persoonlijk heb ik goede ervaring met RescuePro. Je kan de software gratis proberen om te zien of er wel wat terug te halen is. Daarna mag je betalen als je alles daadwerkelijk terug wilt krijgen. Je kan hier de software downloaden.
×