Foto’s in de Cloud opslaan is tegenwoordig erg makkelijk. Zeker met de nieuwste camera’s, want deze hebben vaak een WiFi functie waarmee je de foto’s gemakkelijk kan delen. In de Cloud opslaan van foto’s is de toekomst, de tijd dat je alleen maar harde schijven vol met foto’s had is zo’n beetje verleden tijd.

Want is nou de beste Cloud dienst/service? Deze vraag probeer ik in de dit artikel te beantwoorden. Ik kan je wel gelijk zeggen dat alle oplossingen wel wat hebben.

Google Photo
In het verleden kende we nog Picasa, het fotobewerkingsprogramma van Google. Picasa is al een tijd niet meer verkrijgbaar, dit is volledig overgegaan naar Google Photo. Eigenlijk zijn er twee oplossingen voor in de plaats gekomen: Google Photo en Snapseed.

Google Photo is daadwerkelijk een Cloud oplossing waar je al je foto’s kunt opslaan. Je kan gebruik maken van allemaal mappen, maar het meest handige is de zoekfunctie binnen Google Photo. Je kan zoeken op naam, plaats of zelfs op onderwerp. Zoek bijvoorbeeld op water, en je krijgt allemaal foto’s met water te zien.

Google Photo is gratis, wanneer je Google zelf laat bepalen met welke kwaliteit alle foto’s worden opslagen. Wil je maximale controle over de kwaliteit, dan is de eerst 15 GB gratis. Google Photos is ook beschikbaar als App voor Android en Apple. Wil je meer weten over het werken met Google Photo, bekijk dan deze video.

Canon Irista
Voor de Canon gebruikers is er ook Irista. Overigens kan iedereen hier terecht! Voor de eerste 15GB aan foto’s kan je deze Cloud oplossing gratis gebruiken. Voor 100GB betaal je 1,99 p/maand en voor 500GB betaal je 6,99 p/maand.

Ook bij Irista kan je erg gemakkelijk alle foto’s uploaden en delen. Ook het werken met mappen is binnen Irista ook geen enkel probleem. Irista is ook beschikbaar als App voor Android en Apple.

Nikon Image Space
Voor de Nikon gebruikers is de eerste 20GB gratis. Ook hier kan je de foto’s makkelijk uploaden en delen met je familie of vrienden. Helaas is er geen informatie te vinden over de tarieven na de 20GB aan foto’s. Nikon Image Space is ook beschikbaar als App voor Android en Apple.

Sony Playmemories Online
Ook voor de Sony bezitters is er een Cloud service. Je kan er zelfs onbeperkt alle foto’s opslaan. Ook voor Playmemories is er een app beschikbaar, voor Android en Apple.
×

Hoi!

Klik hieronder om te Whatsappen of verstuur een e-mail naar info@fotografieploeg.nl.

×