Superzoom-/Bridgecamera

De Nikon Coolpix P950 heeft een bereik van 24-2000 mm-equivalent. Dit bereik is gelijk aan hetย zoombereik van zijn P900-voorganger.

De moderne verfijningen zijn te vinden in de 4K-video en een hogere resolutie van de zoeker.

Nikon Coolpix P50

RAW Fotograferen

Naast het grote zoombereik biedt de P950 UHD 4K video-opname, burst-opnamen van 7 fps en Wi-Fi + Bluetooth.ย 

In RAW kunnen fotograferen is een welkome toevoeging voor de geavanceerdere fotografen, en iedereen zal de zoeker met een hogere resolutie van 2,4 miljoen pixels kunnen waarderen.ย 

Nikon Coolpix P50

Bridgecamera

De P950 beschikt over 5,5 stops stabilisatie hierdoor kan je erg goed uit de hand scherpere foto’s maken, ook wanneer extreem bent ingezoomd.

Nikon Coolpix P50

Fotograferen met een Bridge camera

Het fotograferen met een Bridge camera heeft zeker voordelen. Zo hoef je niet met lenzen te wisselen en heb je eigenlijk veel lengte (brandpuntafstand) bij je. Deze type camera’s worden ook wel superzoom camera’s genoemd. Dit omdat je extreem ver kunt inzoomen.

Wanneer je nog niet bekend bent met een Bridge camera en je wilt er een aanschaffen is het goed om je hierin goed te verdiepen. Zeker wanneer je een spiegelreflexcamera gewend bent zal je tegen wat beperkingen aan lopen. Zo is het diafragma beperkt tot F8 en de sluitertijd kan veel al niet langzamer dan 1″ tot 2″.

×