Canon Spiegelreflexcamera 2000D

De Canon 2000D is een perfecte spiegelreflexcamera, voor beginners. Deze fotocamera is goed geprijsd en bezit veel functies. Deze Canon camera heeft een APS-C sensor met 24,1 miljoen pixels. De camera heeft een vast scherm waar je alle instellingen en de foto’s op kunt bekijken. Deze Canon 2000D bezit ook een WiFi connectie, hierdoor kan je de camera met je smartphone bedienen en de foto’s downloaden. De foto’s kunnen worden opgeslagen in JPEG en RAW. 

Diafragma instellen – Canon 2000D

Av-stand: zet de camera op Av (programma keuzewiel) en draai aan het functiewiel. Hiermee zat het diafragma veranderen. Het diafragma kan variรซren (mede afhankelijk van de lens) van f3.5 tot f22. Wanneer je geen f3.5 kan selecteren, zoom dan de lens uit (naar 18 mm). 

M-stand: in deze modus kan je het diafragma aanpassen door de knop Av ingedrukt te houden en aan de functiewiel draaien.

Diafragma instellen - Canon 4000D

Sluitertijd instellen – Canon 2000D

Tv-stand: zet de camera in de Tv stand. Door het draaien aan het functiewiel verander je de sluitertijd. De sluitertijd kan je instellen tussen 30″ en 1/4000.

M-stand: door het draaien aan het functiewiel pas je de sluitertijd aan.

Fotograferen met Canon 2000D

ISO instellen – Canon 2000D

Druk de ISO knop in, middels de pijltjes toetsen of door het draaien aan het functiewiel kan je de ISO selecteren. Druk op SET als je de ISO wilt vastleggen.

Je kan de ISO ook op AUTO zetten. De camera bepaalt dan zelf de gewenste ISO. Door het gebruik van een hoog ISO getal (3200 en hoger) is het wel mogelijk dat er meer ruis op de foto verschijnt.

De Canon 2000D heeft de mogelijkheid om tot ISO 6400 in te stellen.

Fotograferen met Canon 2000D

AF (AutoFocus) – Canon 2000D

Door het indrukken van de AF knop krijg je een menu. In het menu krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor One Shot –  AI Focus – AI Servo. Bij One Shot stelt de Canon Camera een keer scherp, als je onderwerp beweegt zal de camera de scherpinstelling niet aanpassen. Bij AI Servo zal de camera continue het onderwerp blijven volgen en scherpstellen. De AI Focus heeft beide, stelt scherp wanneer het nodig is. 

Canon AF - One Shot - Servo

Witbalans – Canon 2000D

Druk het onderste pijltjes toets in, waar WB onderstaat. Nu verschijnt er het Witbalans menu. Je ziet op je Canon 2000D deze symbolen staan. Selecteer de gewenste witbalans aan de hand van de situatie. Bij een bewolkte dag kies je voor de Wolk, bij een zonnige dag kies je voor de Zon. Zo kan je ook kiezen voor de gloeilamp als je binnen foto’s gaat maken, wanneer de lampen aan zijn.

Witbalans instellen Canon 4000D

verschil tussen canon 2000D & Canon 4000D

Megapixels

De Canon 4000D heeft 18 miljoen pixels, terwijl de Canon 2000D er 24,1 miljoen pixels.

LCD Scherm

Het LCD Scherm achter op de Canon 4000D is 6,8 cm. groot. Het scherm van de Canon 2000D is groter met 7,5 cm. 

Voor de rest doen de camera’s niets van elkaar onder. De instelmogelijkheden zijn aan elkaar gelijk. Qua gewicht is de Canon 2000D 45 gram zwaarder. Maar dat verschil zal niemand voelen

×

Hoi!

Klik hieronder om te Whatsappen of verstuur een e-mail naar info@fotografieploeg.nl.

×