Mooiste bloemenvelden

Mooiste bloemenvelden

De tijd van de bloemenvelden komt eraan. Waar vind je de mooiste bloemenvelden? Ik heb een aantal mooie locaties opgezocht. De Bollenstreek is bijvoorbeeld een bekende streek. Daar worden tulpen, narcissen en hyacinten verbouwd. Combineer het bezichtigen van de Bollenstreek eens met een wandeling of fietstocht. Vooral in combinatie met zonsopkomst of zonsondergang zijn de velden erg mooi.

Mooiste-bloemenvelden

Wanneer?

De bloei begint ongeveer begin maart. Dit zijn dan nog niet de bloemenvelden maar de krokussen en narcissen langs de wegen en in tuintjes. Eind maart beginnen de bloemenvelden met bloeien en dit duurt tot ongeveer de eerste week van mei. Dit is ook de periode dat Bloemenpark Keukenhof open gaat. Kijk op de website van de Keukenhof voor meer informatie.

Mooiste-bloemenvelden-keukenhof

Bollenstreek

De Bollenstreek begint ongeveer boven Leiden en loopt tot Haarlem. De meeste bollenvelden vindt je rondom Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout. Op de website ‘Bollenstreek‘ is er veel informatie te vinden. Er zijn verschillende wandel-, fiets- en autoroutes.

Mooiste-bloemenvelden-tulpen-hyacint

Noord-Holland

Noord-Holland heeft de grootst aaneengesloten bloembollenvelden ter wereld. Tussen Petten, Den Helder, Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf zie je eindeloze tulpenvelden. Noordwijk en Sassenheim liggen midden in de Bollenstreek. De velden zijn daar vol met hyacinten, narcissen en tulpen.

Mooiste-bloemenvelden

Noord-Groningen

In Groningen zijn er ook steeds meer tulpenvelden. Er zijn verschillende wandel-, fiets en autoroutes te vinden. Kijk op de website naardebollen.nl voor meer informatie. Vanaf de kerktoren in Uithuizermeeden heb je een prachtig uitzicht op de bloeiende tulpen.

Mooiste-bloemenvelden

West-Friesland

Ook in West-Friesland zijn er bloemenvelden te vinden. In de omgeving van Hoorn, Enkhuizen en Medemblik kun je tijdens een wandeling of fietstocht eindeloos veel tulpen spotten. Daarnaast tuft er tussen Medemblik en Hoorn een stoomtram die langs de velden rijdt. Kijk op de website van stoomtram.nl voor meer informatie.

Fotografie Ploeg Benelux B.V. Mooiste bloemenvelden tulpen 4

Flevoland

In Flevoland in de Noordoostpolder vind je de meeste tulpenboerderijen. De kleurrijke velden liggen ten oosten van Almere en Lelystad. Er zijn in deze omgeving ook verschillende tulpenroutes te vinden.

Mooiste-bloemenvelden

Drenthe

In de omgeving Smilde, Hooghalen en Hijken vind je mooie tulpenvelden. Deze omgeving is wat minder bekend, maar je kan hier dus ook een mooie autoroute maken.

Mooiste-bloemenvelden

Zuid-Holland

Op het eiland Goeree-Overflakkee vind je ook veel tulpenvelden. Je vindt ze rondom Den Bommen, Ouddorp, Dirksland, Middelharnis, Oude-Tonge, Nieuwe-Tonge en Ooltgensplaat.

Mooiste-bloemenvelden-hyacint

Zeeland

Vooral in Zeeuws-Vlaanderen rond Hulst, Koewacht en Graauw zijn veel tulpenvelden te bewonderen. Omdat hier de meeste tulpenvelden bij elkaar in de buurt liggen kun je er een mooie wandeling of fietstocht van maken.

Mooiste-bloemenvelden-klaproos

Bloemenvelden bekijken

De bloemen wil je het liefst dichtbij bekijken. Het is wel belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de bloemen op het terrein van kwekers staan. Vaak is het niet toegestaan om de velden te betreden. Respecteer de aanwijzingen. Als het wel toegestaan is om de velden te betreden, kijk dan goed uit waar je loopt en zorg dat de bloemen niet kapotgaan. Het is ook niet de bedoeling dat je de bloemen gaat plukken. Daar zijn vaak speciale pluktuinen voor. Enkele aanraders voor pluktuinen zijn ‘Annemieke’s pluktuin’ in Hillegom, ‘Hanneke’s Pluktuin’ in Biddinghuizen, ‘Tulpenpluktuin’ in Marknesse en ‘Tulpenpluktuin Drenthe’ in Beilen. Op de website van pluktuinen.nl kun je daar alles over vinden.

Mooiste-bloemenvelden-hyacint

Bloemencorso Bollenstreek

Het jaarlijkse Bloemencorso is beroemd en zeer de moeite waard. Het is tevens het grootste bloemenevenement in de Bollenstreek. Tientallen praalwagens vol met bloemen rijden van Noordwijk naar Haarlem. Je kunt langs de route gaan staan en zo alle wagens voorbij zien komen. De meeste wagens hebben een thema uit de actualiteit of uit de regio. Je kunt de wagens overigens ook nog na het corso zien op de Grote Markt in Haarlem. In 2021 zal het bloemencorso niet plaatsvinden in verband met Covid-19. Kijk voor meer informatie op de website bloemencorso-bollenstreek.nl.

Fotografie Ploeg Benelux B.V. Mooiste bloemenvelden narcissen

Limburg

Limburg heeft zijn eigen bollenroute met bloeiende bloementuinen. Er zijn geen bloemenvelden, maar misschien is het ook erg leuk om eens te gaan kijken. Limburg heeft drie tuinen; één in Noord-Limburg, één in Midden-Limburg en één in Zuid-Limburg. Gezamenlijk zijn ze goed te combineren voor een bezoek op één dag. Kijk op de websites wanneer de tuinen open zijn.

In het zuiden op ‘De Carishof’ in Klimmen vind je een 3.800 vierkante meter grote tuin rondom een historische carréboerderij met prachtige vergezichten over de omliggende heuvels. Hier bloeien tussen de 8.000 en 10.000 tulpen en narcissen.

De ‘Brookergarden’ in Hout-Blerick, net onder Venlo, is een 5.000 vierkante meter grote tuin, waarin circa 20.000 bollen zijn aangeplant.

Tuin Verheggen’ in het rozendorp Lottum is een 4.000 vierkante meter grote tuin , die vooral bekend staat om zijn weelde aan dahlia’s in hoog- en nazomer. In het voorjaar vind je daar tulpen, narcissen en niet te vergeten: alliums.

Mooiste-bloemenvelden-allium

Bekijk het blog ‘Tulpen fotograferen‘ voor de tips bij het fotograferen van tulpenvelden en dus ook bloemenvelden.

Veel plezier! #blijfklikken

Was dit artikel nuttig?
×

Hoi!

Klik hieronder om te Whatsappen of verstuur een e-mail naar info@fotografieploeg.nl.

×