Orange the World 2020

Internationale Campagne tegen Geweld tegen Vrouwen

Orange the World 2020

Tussen 25 november en 10 december zijn de ’16 Days of Action against Violence’ geïnitieerd door de Verenigde Naties. Met name op 25 november want dan is het de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag worden er wereldwijd evenementen georganiseerd die in het teken staan van de kleur oranje. Het uitlichten van landmarks is al sinds 2014 een onderdeel van ‘Orange the World’. Inmiddels worden er in meer dan 100 landen landmarks oranje uitgelicht en activiteiten georganiseerd. Ook Nederland doet de laatste jaren mee en vinden er diverse activiteiten plaats. In 2019 deden er 150 gemeenten en acht provincies mee en gezamenlijk lichtten zij meer dan 250 gebouwen, bruggen, standbeelden en fonteinen oranje, meer dan in welk land dan ook.

In 2020 is de actie ‘Orange the World’ harder nodig dan ooit omdat het geweld tegen vrouwen en meisjes de afgelopen maanden door de coronaquarantaine explosief toegenomen is dat dit inmiddels de schaduwpandemie wordt genoemd. Alle gemeenten en provincies zijn uitgenodigd om hier aandacht aan te besteden.

Het thema van 2020:
melden moet altijd mogelijk zijn

Dit jaar is het thema ‘Melden moet altijd mogelijk zijn’. Naar schatting meldt slechts 40% van de slachtoffers wereldwijd, bij een organisatie of bij een vriendin of buurvrouw. Dit jaar willen ze het taboe doorbreken door duidelijk te maken dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is. Slachtoffers moeten weten waar ze zich kunnen melden. In Nederland hebben we 0800-2000 voor slachtoffers tegen geweld achter de voordeur, maar ook hier weten velen dat niet te vinden.

Fotografie Ploeg Benelux B.V. orange the world 1 2

Foto: Cultuurhuis Garenspinnerij.nl

Orange the World – Gebouwen kleuren oranje

Veel gebouwen in Oranje

Tijdens de week van Orange the World (vooral op 25 november 2020!) kleuren in totaal 172 gebouwen oranje! Samen met de cursisten van Fotografie Ploeg zullen wij alle oranje verlichte gebouwen (daar streven we naar!) fotograferen en delen met de rest van de wereld!

Alle foto’s zijn donderdag 26 november 2020
om 12.00 uur hier beschikbaar!

naar de foto's
Fotografie Ploeg Benelux B.V. Orange the world 2020 fotos