marumi magnetisch filtersysteem

Marumi Magnetisch houder

Je bevestigt de circulaire polarisatiefilter aan de adapterring (is niet vereist), waarna je de adapterring aan de cameralens vast schroeft. Tot slot maakt u de Marumi Filterhouder M100 vast.

De magnetische filters zijn eenvoudig en snel verwisselen. De houder zit goed vast, er is geen vignettering. Je kan in totaal drie filters aan de Filterhouder M100 bevestigen.

Naar de filters

hoe te gebruiken

Stap 1

Schroef de Polarisatiefilter voor M100 Holder op de ring. De houder kan ook zonder Polarisatiefilter worden gebruikt.

Stap 2

Schroef de ring op de lens.

Stap 3

Bevestig de houder M100

Stap 4

Draai de schroef vast.

Stap 5

Plaats het filter op de houder.

Stap 6

Bij bevestiging van meer dan twee filters, de schroeven niet vergeten aan te draaien.

soorten filters

Marumi Soft GND

De Marumi Soft GND bevat een zachte overgang tussen het transparante en donkere deel en is zodoende een ideaal filter voor locaties zonder duidelijke horizon.

De reflectie van het binnenkomende licht wordt hierdoor gereduceerd, zonder dat de kleurbalans verstoord wordt. Dit leidt tot een optimale lichttransmissie en mooie neutrale kleur op uw foto’s.

Marumi soft gnd

Marumi Hard GND

De Marumi Hard GND bevat een harde overgang tussen het transparante en donkere deel en is zodoende een ideaal filter voor locaties met een duidelijke horizon. De reflectie van het binnenkomende licht wordt hierdoor gereduceerd, zonder dat de kleurbalans verstoord wordt. Dit leidt tot een optimale lichttransmissie en mooie neutrale kleur op uw foto’s.

Marumi hard GND

Marumi Reverse GND

Het donkerste deel bevindt zich in het midden van het filterglas, waarbij het glas richting de bovenzijde steeds transparanter wordt.

Hiermee is de Marumi Reverse GND uitermate geschikt voor het fotograferen van bijvoorbeeld zonsopgang en -ondergang.

Marumi reverse gnd