Fotograferen op Kinderdijk

Het gebied van Kinderdijk is geweldig. Welk jaargetijde je ook komt, het is er altijd mooi.

De molens van Kinderdijk staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De 19 windmolens zijn verdeeld in een rij van acht molens aan de Nederwaard (dit zijn de ronde stenen molens), een rij van acht rietgedekte achtkanters aan de Overwaard, met daarnaast een wipmolen; de Blokweerse molen[2] die de polder Blokweer bemaalt en in de polder Nieuw-Lekkerland twee rietgedekte achtkantige molens.

Fotografie Ploeg Benelux B.V. Kinderdijk FB 1

Uiteraard heeft Kinderdijk heel veel mooie plekken om te fotograferen. Maar er zijn twee hotspots waar je de mooiste foto’s kan maken. Het beste kan je de fotocamera op statief zetten, hierdoor krijg je een scherper resultaat. Hieronder zie je de twee beste hotspots.

Uiteraard zijn er nog veel meer locaties waar je de mooiste foto’s kunt maken. Kijk goed om je heen, zie de mogelijkheden om ook op kleine eilandjes te stappen รฉn daar te gaan fotograferen.

fotografie hotspots kinderdijk

Kinderdijk Hotspots Fotografie
Fotografie Ploeg Benelux B.V. Kinderdijk FB 1

Deze foto is gemaakt bij Hotspot 1 (de grote cirkel) – de Museummolen op Kinderdijk. Fotografeer vanaf een statief, met een laag standpunt. Hierdoor krijg je meer reflectie van het water in je foto. Deze foto is gemaakt met een diafragma f11, ISO 100 en sluitertijd van 1/30. 

Fotografie Ploeg Benelux B.V. Kinderdijk FB 3
Landschapsfotografie Workshop

Beide foto’s zijn gemaakt bij Hotspot 2. Hier zie je de molens prachtig op een rij staan. De eerste foto is gemaakt tijdens de verlichtingsweek, de tweede foto is gemaakt in Januari.

Landschapsfotografie – Kinderdijk

Ik geef regelmatig workshops Landschapsfotografie op Kinderdijk. Een interactieve workshop van 3,5 uur waarbij ik je alles gaat uitleggen over landschapsfotografie.

meer informatie
Fotografie Ploeg Benelux B.V. Kinderdijk FB 6
×