WiFi op je camera – hoe werkt het?

De meest moderne fotocamera’s zijn uitgevoerd met WiFi. Dit is echt ideaal. Heb je er nog geen kennis meegemaakt? Lees dan hier de handigste tips om je camera te connecten met je laptop, tablet of smartphone.

Foto’s bewerken

Ben je onderweg en je wilt je foto’s snel even bewerken, dan kan je de foto’s middels WiFi gemakkelijk overzetten. Heb je nog geen fotobewerkingsprogramma op je smartphone staan? Kan dan eens naar de apps: Snapseed (van Google) en Lightroom (van Adobe), allebei zijn gratis apps.

Foto’s gemakkelijk delen via Social Media

Wanneer je de foto’s op je smartphone hebt staan, dan kan je ze ook gemakkelijk delen met je vrienden en familie.

Back-up van je foto’s

Wanneer je de mooiste foto’s hebt gemaakt en deze wil je veilig stellen, dan zou je smartphone de eerste optie kunnen zijn om dit te gebruiken. Connect je camera en zet de foto’s gemakkelijk over via het connectie programma van je camera merk. Hieronder zie je alle links staan naar de app voor jouw camera en smartphone.

Afstandbediening

Het connecten met je smartphone is ook erg makkelijk als het gaat om de afstandbediening. Je camera instellen of de ontspanknop gebruiken, alles is mogelijk.

Nadelen?

Als we een nadeel moeten benoemen, als dat een nadeel is, dan is het dat de internetverbinding op je smartphone verloren gaat. Je bouwt namelijk een Wifi signaal op, waarmee het 4G/5G signaal wordt verbroken.

Camera Connectie Apps

Hieronder kan je per camera merk de apps vinden om jou fotocamera te connecten met je smartphone. Hiermee creëer je direct een afstandbediening om gemakkelijk foto’s te kunnen maken op moeilijk bereikbare plaatsen of met lange sluitertijden.
Canon Camera Connect

Android
Apple

Nikon Wireless Mobile Utility

Android
Apple

Sony PlayMemories Mobile

Android
Apple

Panasonic Image App

Android
Apple

Pentax Imaga Sync

Android
Apple

FujiFilm Remote App

Android
Apple

Olympus Image Share

Android
Apple

×