Nikon – scherpstelmoter

Nikon – scherpstelmoter (Auto Focus-motor)

Nikon heeft twee verschillende body’s op de markt: body’s met en body’s zonder scherpstelmotor. Wanneer je body geen scherpstelmotor heeft, moet het objectief (de lens) voorzien zijn van een scherpstelmotor.

Verschil Nikon-objectieven

Nikon AF-S objectief – De objectieven met ingebouwde scherpstelmotor hebben de aanduiding van de letter S. Je ziet dan op het objectief de combinatie AF-S staan. Deze lenzen (objectieven) kan je dus op alle Nikon-body’s gebruiken. Heb je een oudere Nikon-lens, dan kan je ook de letter I zien staan. De afkorting AF-S staat voor Auto Focus Silent, wat wil zeggen: stille automatische scherpstelling.

Nikon AF-D objectief – De objectieven met de letter D hebben geen scherpstelmotor. Deze moet dus in de body zitten. De afkorting AF-D betekent Auto Focus Distance.

Nikon body - camera zonder scherpstelmotor

Nikon body’s zonder ingebouwde scherpstelmotor. Gebruik AF-S-, AF-I- of AF-P-objectieven.

Nikon body - camera met scherpstelmotor

Nikon body’s met een ingebouwde scherpstelmotor zijn te herkennen aan de autofocusmotorspindel. Deze zit op de bajonetring van de camera.

Andere merken objectieven 

Voor een Nikon-camera kan je ook objectieven kopen van andere merken, zoals Tamron, Sigma, Samyang, et cetera. Zoek via cameranu.nl naar jouw Nikon-camera. Dan krijg je direct de juiste lenzen waar je uit kan kiezen.

Fotografie Ploeg Benelux B.V. cameranu nikon camera overzicht groot 1024x596 1
Was dit artikel nuttig?
×

Hoi!

Klik hieronder om te Whatsappen of verstuur een e-mail naar info@fotografieploeg.nl.

×